Η Παλαιόχωρα σας καλοσωρίζει

Κτίστηκε στα ερείπια της αρχαίας πόλης του Καλαμιδίου.
Το 1282 οι Ενετοί κατα-    σκεύασαν  το ιστορικό κάστρο του Σελίνου (Kastello Selino) από το οποίο πήρε το όνομα της η επαρχία.
Η πόλη με τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε   στα τέλη του 1800.Το κάστρο το οποίο βρίσκεται πάνω σε μια μικρή χερσόνησο και προσβλέπει το Λυβικό πέλαγος, κατασκευάστηκε και καταστράφηκε επανειλημμένα από τους Ενετούς, τους Τούρκους και τον πειρατή Μπαρμπαρόσα.

Στις μέρες μας η Παλαιοχώρα είναι ένα όμορφο, αρκετά μεγάλο ψαροχώρι, με πολλούς επισκέπτες  που έρχονται να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία τις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες και αρκετές τοπικές δραστηριότητες  (Καρναβάλι - γιορτή ντομάτας - τοπικά  πανηγύρια).

Να κάνουν ποδήλατο, να αφεθούν στα κύματα κάνοντας σερφ, να κάνουν περιήγηση με το γραφικό τρενάκι, να ζήσουν μια παραδοσιακή κρητική βραδιά,  και να απολαύσουν την μαγεία της κατάδυσης, στον σπάνιο και όμορφο βυθό της νότιας Κρήτης.

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, οικογενειακά ξενοδοχεία, ταβέρνες, μπαρ, καφενεία, θερινό σινεμά , ΟΤΕ, ταχυδρομείο, τράπεζες, φαρμακεία, ιατρείο, γραφεία τουρισμού και ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η Παλαιοχώρα επίσης, μπορεί να είναι σημείο εκκίνησης, για επίσκεψη με σκάφος  στις διπλανές περιοχές, Ελαφονήσι, Αρχαία Λισσό, Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Λουτρό, Σφακιά και Φραγκοκάστελλο, καθώς και τη νήσο Γαύδο.
Αξίζει να επισκεφθείτε το Ενετικό κάστρο και το μουσείο Ακριτών της Ευρώπης.

Μεσ'τις ομορφιές της Παλαιόχωρας περιλαμβάνονται τα φαράγγια: Σαμαριάς, Αγίας Ειρήνης και Ανυδριώτικο.

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές αξιόλογες Βυζαντινές εκκλησίες με αγιογραφίες, ενώ για τους πεζοπόρους υπάρχει το  φημισμένο Ευρωπαϊκό μονοπάτι  Ε4.